DRAMA OCH DOKUMENTÄRER FÖR ALLA FORMAT,
FRÅN IDÉ TILL MANUS OCH PRODUKTION.
SJÄLEN ÄR BLÅ OCH GUL
DOKUMENTÄR
Speltid: TBA
Status: Pågående produktion

Kriget i Ukraina är också vårt krig. Genom mängder av solidariska handlingar visar svenskarna att de står upp mot det orättfärdiga kriget som rasar i Europa. Tillverkning av kaminer, mottagande av flyktingar, men också resor för att delta i kriget, insamlingar och organiserade transporter av teknik och militärt materiel - från stat till stat, från människa till människa. Initiativen är många och finns överallt runtom oss, även om de inte syns så mycket. Runt Take Anstoot och den blågula bilen som prytts med Putins överstrukna ansikte, samlas människor och organisationer som vill hjälpa, skänka förnödenheter, renovera eller måla bilar som ska till fronten. Göra något. Och något gör de.

"Själen är blå och gul" är den dokumentära berättelsen om de ovanliga, många initiativ som uppstår i en kris, stora som små, och en envägs resa med blågula bilar genom Europa till kriget i Ukraina.

Medverkande: Take Anstoot och representanter från MSB, Blågula bilen, skolor, kommuner och organisationer runt om i Sverige, samt vanliga, solidariska människor.